Volledig scherm
Krien Teunissen: 'De weekmarkt bestaat over twintig jaar nog steeds. Ik sta er al zestig jaar, de meeste supermarkten houden het zo lang niet vol.' foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Krien Teunissen uit Oudenbosch: Weekmarkt is voor mij een virus

OUDENBOSCH - Het is deze maand zestig jaar geleden dat toenmalige burgemeester Funk de ambulante handel naar de Fenkelstraat haalde. Bijzonder is wel dat Quirinus - roepnaam Krien - Teunissen al die jaren met zijn groenten en fruit op deze weekmarkt staat. Als 14-jarige gaf hij zich stiekem op als kraamhouder, om er vervolgens nooit meer weg te gaan.

Thuis aan de Bosschendijk hadden zijn ouders een kleine tuinderij. Bonen in de zomer, spruiten in de winter. Maar plukken of pellen was niks voor Krien. "Het venten langs de deuren lag me beter."

Eerst op de bakfiets, daarna liet hij de groentekar voorttrekken door pony Norma, weer later schafte hij een ' ijzeren hond' aan. "Zo'n driepittertje, want trekdieren werden verboden. Als ik dan thuis voorbij reed, keek onze pony me meewarig aan. Zo van: ben ik niet goed genoeg?"

De gang naar de weekmarkt vonden zijn ouders maar niks. Lachend: "Op de markt kwam ander volk, dat was geen boodschappenpubliek. Tot ik de eerste avond met mijn sigarenkist vol geld thuis kwam, toen trokken ze wel bij."

Lees woensdag meer over Krien Teunissen in BN DeStem

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen