Volledig scherm
Voorzitter Mark van Hooijdonk van de KPJ Bavel voor de feesttent waarin en -rond het gouden feest zich afspeelt. foto ron magielse/pix4profs

KPJ als kweekvijver voor Bavels talent

BAVEL - "Het is eigenlijk een grote vriendengroep die in Bavel dingen organiseert." Een nuchtere constatering van KPJ-voorzitter Mark van Hooijdonk. Hij doelt daarmee onder meer op de lentefeesten met een beachvolleybaltoernooi met ruim vijftig teams in het voorjaar, de trekkerbehendigheidswedstrijd in juli en het jaarlijkse feestweekend, dit jaar dus rond het gouden jubileum.

"We vinden het belangrijk dat een avond voor de oud-leden onderdeel is van het jubileum", zegt van Hooijdonk. Die reünie is vrijdag.

Feesten is een belangrijk onderdeel van de KPJ die momenteel negentig leden telt. De feesten moeten goed georganiseerd zijn, willen ze een succes worden. Dat kunnen ze bij de KPJ.

Diverse commissies nemen de verschillende taken op zich. De leden minimaal 16 en maximaal 29 jaar, dragen bijna allemaal hun steentje bij.

Wat van Hooijdonk bijzonder vindt aan de KPJ is de saamhorigheid. "Veel leden zijn tevens lid van een bouwgroep en zijn tijdens carnaval opponenten. Binnen de KPJ zijn ze één en is er van rivaliteit onderling niets te merken."

Lees donderdag meer in BN DeStem

Zie ook: feestweekend.kpjbavel.nl

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
378 stemmen