Volledig scherm

Korte film Festival zaterdag in Chassé Theater, 'Hou het kort'

BREDA - Het Bredase Chassé Theater en Chassé Cinema houden zaterdag het Korte Film Festival. De stichting Johan Diepstraten reikt er dezelfde dag de BN DeStem Cultuurprijs uit. Culturele discipline: korte film.

De BN DeStem Cultuurprijs van 1.000 euro gaat dit jaar naar een beginnend kortefilmmaker. De stichting reikt eens in de twee jaar de BN DeStem Cultuurprijs uit in steeds een andere culturele discipline. Dit jaar is dat de korte film.

Rene van der Velden van de Stichting Johan Diepstraten: ,,Eerder hebben we de prijs bijvoorbeeld uitgereikt aan talentvolle cabaretiers en beginnende dj’s, genres waar veel aandacht voor is. Voor korte films is minder belangstelling. Jammer, want het is een gevarieerde en mooie discipline waar veel in gebeurt.”

Op de dag van de uitreiking vindt het Korte Film Festival plaats in het Bredase Chassé Theater en bij Chassé Cinema. Daar zijn behalve de 18 inzendingen voor de Cultuurprijs ook twaalf hoogtepunten uit de geschiedenis van de korte film te zien. 

De prijsuitreiking, ’s avonds in het Chassé Theater, is ingebed in een programma van films, de NHTV-lezing van Jan Salden en een optreden van Joris Dee, de singer-songwriter
die de vorige BN DeStem Cultuurprijs won.

Allemaal best leuk, zegt Van der Velden, maar hij voegt er eerlijk aan toe: ,,Mensen die gewoon veel van film houden, doen er het beste aan gewoon overdag langs te komen voor al die prachtfilms. Die kunnen dat gedoe van die Diepstratenclub ook best overslaan.”

Korte Film Festival: hoogtepunten uit 110 jaar korte film.  
Zaterdag om 11.00 en 13.51 uur: twaalf bekende korte films na elkaar, totale circa twee uur. 14.30 en 15.15 uur: NHTVcolleges van filmkenners.
Vanaf 11.00 uur: de 38 inzendingen voor de BN DeStem Cultuurprijs.
Entree dag 7,50 euro, avond (vanaf 19.00 uur, uitreiking BN DeStem Cultuurprijs) 5 euro, passe partout 10 euro.

Lees donderdag veel meer over korte films in BN DeStem

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (39%)
  • Oneens (61%)
1059 stemmen