Volledig scherm
In koninklijke dracht schreed Martin van Bemmelen met zijn gevolg door een haag van leerlingen en leerkrachten naar binnen bij basisschool De Gezelllehoek in Roosendaal. Martin nam gisteren na 39 jaar afscheid van de school. foto Gerard van Offeren/pix4profs

Koninklijk afscheid voor meneer Martin van De Gezellehoek in Roosendaal

ROOSENDAAL - Martin van Bemmelen voelde zich donderdag de koning te rijk door de hartverwarmende feestelijkheden die leerkrachten en leerlingen van de Openbare Basisschool De Gezellehoek hem en zijn gezin aanboden.

De leerkracht, zorgcoördinator, directeur en projectleider van Bemmelen nam met dit feest na 34 jaar afscheid van zijn schoolloopbaan.

Van Bemmelen werd door alle schoolkinderen koninklijk onthaald. Gehuld in een hermelijnen koningsmantel en met kroon op schreed Van Bemmelen met aan zijn zijde echtgenote Marijke en zijn kinderen en kleinkinderen in het kielzog over een rode loper 's morgens voor de laatste keer naar 'zíjn' school. De school waar hij van zijn ruim 40-jarige onderwijs loopbaan ongeveer 39 jaar werkte. Van Bemmelen begon in 1977 als groepsleerkracht en via verschillende functies werd hij in 2000 directeur. Dat bleef hij tot vorig jaar. Een tijd die voor de identiteit van de school met maar liefst 26 nationaliteiten enorm belangrijk is geweest.

Lees meer in BN DeStem van vrijdag 22 juli

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
RUST
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1014 stemmen