Volledig scherm
NAC-fans die de wedstrijd tegen VVV-Venlo volgden in Café Het Hollandsch Koffiehuis aan de Haagweg in Breda hingen een spandoek aan de naastgelegen gevel gehangen om hun onvrede te uitten over de gang van zaken rondom uitbater John Bogers. © Ramon Mangold

Koffiehuis Breda, waar NAC-fans ongeregeldheden veroorzaakten, staat te koop

BREDA - Het Hollandsch Koffiehuis aan de Haagweg in Breda staat te koop. De huidige exploitant, John Bogers, vertrekt naar het buitenland.

Op de website van horecamakelaar Hormax wordt gerept van 'een gezellig oud-Bredaas café' dat bezocht wordt 'door verenigingen welke de biljart- en dartsport beoefenen en ook de NAC-supporters weten de weg naar deze zaak te vinden.'

Eerder werd bekend dat het café de deuren zou sluiten op avonden dat NAC speelt de deuren van het café aan de Haagweg in Breda. Bogers vertelde tegen deze krant klaar te zijn met de ongeregeldheden waarbij NAC-aanhangers betrokken zijn. "Ik ben er een beetje ziek van. Het is elke keer wat anders met die gasten."

Bogers' café was sinds een paar jaar de vaste stek voor een groep vaste supporters die de wedstrijden van NAC op groot scherm wilden kijken. "Zelfs na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Willem II braken ze hier de tent af. Ik heb d'r geen zin meer in", zegt Bogers. Lange tijd heeft de kastelein getracht de supporters een plek te bieden. "Waar moeten ze anders heen?", stelde hij eerder dit jaar.

In januari is zijn zaak op last van burgemeester Paul Depla een maand gesloten geweest na incidenten waar de supporters bij betrokken waren. Na de thuiswedstrijd tegen Willem II in de nacompetitie waren opnieuw ongeregeldheden rond het café.

De gemeente besloot daarop in te grijpen. Als de openbare orde weer eens verstoord zou worden door incidenten die verband zouden houden met het café, zou Bogers een jaar lang geen alcohol meer mogen schenken tijdens thuiswedstrijden van NAC.

Dat heeft de eigenaar van het café aan de Haagweg niet willen afwachten. "Dat ze maar lekker in de tuin van de burgemeester gaan zitten vervelen." De individuele leden van de NAC-aanhang zijn op zich nog wel welkom. Maar niet langer als groep. "Onder invloed van middelen gaan ze tegen het eind van de avond zelfs met elkaar op de vuist. Voorlopig sluit ik gewoon de deur om 18.00 uur. Dat is jammer voor mijn vaste klanten maar het is niet anders."

Bogers had zijn zaak afgelopen vrijdag al dicht. Toen speelde NAC zijn eerste competitiewedstrijd tegen Jong FC Utrecht. NAC won met 4-1.

Nu blijkt dat kastelein Bogers dus voorgoed de cafédeur achter zich dicht wil trekken. 

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
458 stemmen