Volledig scherm
opening rondweg. wegwedstrijd van 5 en 10 kilometer over de nieuwe rondweg de oudenbosche koepelbaan foto peter van trijen - pix4profs

Koepelbaan Oudenbosch geruisloos open gesteld

OUDENBOSCH - Het is maandagmorgen nog donker als op de Bosschendijk een auto met zwaailampen arriveert en stil staat bij de rotonde. Een man in oranje hesje stapt uit om de dranghekken opzij te schuiven.

Intussen zijn door collega's met een kraanwagen een aantal bielzen verwijderd. Ze barricadeerden een aantal weken de nieuwe rondweg.

Maar die gaat maandagochtend om 6 uur zonder al te veel toeters en bellen open. Een officieel tintje is er zaterdag al aan gegeven, nu rest slechts het verwijderen van de laatste obstakels.

Even voor zes uur kan het verkeer eventueel dit stukje nieuwe weg op. De wegwerkers rijden eerst, niemand volgt nog. Bij de rotonde Vaartweg maken ze een tussenstop, zodat ook die aansluiting toegankelijk wordt voor het verkeer.

Het laatste stukje tot aan de Kralen bij Oud Gastel wordt in rustig tempo afgelegd. Exact om zes uur staat op de derde rotonde niets meer in de weg om het verkeer door te laten.

De Oudenbossche Koepelbaan is aan de automobilist. Het wandelen of fietsen op het tot dan autoloze trace is voorgoed voorbij.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
610 stemmen