Volledig scherm
© ANP

Knutseldorp in Woensdrecht

WOENSDRECHT - Kinderen in Woensdrecht hoeven zich deze zomervakantie niet te vervelen. 't Blickvelt in de Dorpsstraat wordt deze zomer omgetoverd tot knutseldorp. In de maand augustus kunnen kinderen uit de regio knutselen en spelen in een lokaal in het complex van Woningstichting Woensdrecht.

Het lokaal wordt normaal gebruikt als peuterspeelzaal en staat in de vakantieperiode leeg. Dit bracht organisator Adri van Zweden op het idee om het knutseldorp te organiseren. "Als je niks in het dorp organiseert, dan gaat iedereen naar andere plaatsen. Het is een goeie manier om de jeugd bij het dorp betrokken te houden", zegt Van Zweden.

Tot drie jaar geleden organiseerde zij in een naastgelegen ruimte een springdorp met springkussens. Dat hield op toen de kringloopwinkel zijn intrek nam in de ruimte.

"Sommige kinderen hebben niet veel te doen in de vakantie van zes weken. Zeker als de ouders gewoon moeten werken. Ik wil zorgen voor iets leuks", zegt Van Zweden. "Bovendien vind ik het hartstikke leuk om de kinderen bezig te houden", voegt ze eraan toe. Ze heeft al een aantal vrijwilligers bereid gevonden om te helpen. Ouders of grootouders die een handje willen helpen zijn ook welkom.

Op het aangrenzende speelplein komen een springkussen, een zandbak en schommels. Voor de kinderen is er chips en limonade voorzien.

Een dag knutselen en spelen kost 3 euro, een weekkaart kost 15 euro. Het knutseldorp is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen