Volledig scherm
Aanhangers van de Nederlandse tak van de anti-islambeweging Pegida in december in Rotterdam © ANP

Knuffelactie op dag Pegida-demonstratie in Breda

BREDA - Het is geen actie tégen Pegida, benadrukt Peter Schouten. "Maar wij willen laten zien dat het ook anders kan, dat je nieuwkomers ook met liefde kunt ontvangen." Zaterdag 18 juni, als anti-islambeweging Pegida in Breda een demonstratie wil houden, willen Peter Schouten en zijn dochter Sabrina een 'free hugs'-project houden: twintig tot vijftig mensen geven iedereen die dat wil dan een gratis knuffel in de binnenstad. Er zijn al t-shirts in de maak met de tekst 'Knuffel 4 Liefde Project.'

Schouten, advocaat van beroep, is bestuurslid van de SP. Maar dit is een persoonlijk initiatief. "Dit project staat los van een ideologie." Hij gaat wel Bredase (en landelijke) politici uitnodigen om die dag in de stad een knuffel in ontvangst te nemen. Ook heeft hij Ken Nwadike, de Amerikaanse initiatiefnemer van het 'Free Hugs Project' uitgenodigd. Maar van hem heeft hij nog geen reactie.

Vorige week is ook een tegendemonstratie aangekondigd tegen de Pegida-actie in Breda onder de naam 'Laat Ze Niet Lopen'. Volgens Schouten staat zijn knuffelproject hier los van.

Schouten gaat zijn actie nog aanmelden bij de gemeente. Pegida heeft de eigen actie ook gemeld. De gemeente wil nog niet zeggen waar Pegida de demonstratie wil houden. "We willen eerst beoordelen of die route veilig en verantwoord is", zegt een woordvoerder.

Poll

Het is terecht dat crèches niet-gevaccineerde kinderen mogen weigeren.

Het is terecht dat crèches niet-gevaccineerde kinderen mogen weigeren.

  • Eens (100%)
  • Oneens (0%)
6 stemmen