Volledig scherm
© Thinkstock

Knokpartij in Willemstad, OM eist werkstraffen

WILLEMSTAD/BREDA - Tegen twee verdachten die in Willemstad twee mannen zouden hebben toegetakeld na een avondje stappen is 40 en 100 uur werkstraf geëist.

De slachtoffers hebben op 10 juni 2012 samen met een vriendin een uiterst gezellige voetbalavond doorgebracht in de El Miquel Bar in Willemstad. Als zij omstreeks half drie naar huis gaan komt het op twee momenten tot een confrontatie met één of meer stappers.

Hoe de vork precies aan de steel zit blijft tijdens de rechtszitting schimmig. De beide slachtoffers zouden ook zelf stevig hebben gedronken. Zich mogelijk ‘irritant’ hebben gedragen. Hun eigen rol in de onverkwikkelijkheden is niet helder. Evenmin als het aandeel van de twee verdachten afzonderlijk. Mogelijk waren bij de knokpartij nog één of meer anderen betrokken.

Vast staat wel dat één van de verdachten - een 28-jarige inwoner van Willemstad - een van de slachtoffers heeft geduwd, waardoor die achterover op de motorkap van een auto viel. De man liep fikse verwondingen op.

Eisen
De officier van justitie eist 40 uur werkstraf voor mishandeling. De andere verdachte, een 26-jarige man die ook uit Willemstad komt maar nu in Rotterdam woont, geeft het andere slachtoffer een dusdanige vuistslag tegen het hoofd dat deze man knock-out gaat. Het is niet zonneklaar of de man alleen daardoor de zware verwondingen opliep of dat ook anderen zich nog op hem hebben uitgeleefd. Hij was in elk geval weken niet toonbaar: een beurs geslagen gezicht, gebroken tanden en een kapotgeslagen neusvleugel.

De officier rekent de verdachte openlijke geweldpleging aan en vordert 100 uur werkstraf. Deze verdachte heeft in zijn balboekje al meerdere geweldsdelicten.

Het verhaal van de verdachten en de slachtoffers staat in schril contrast. De advocaten menen dat hun cliënten als eersten werden belaagd en dus handelden uit noodweer. Ze vragen ontslag van alle rechtsvervolging. Vonnis: 12 juli.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
352 stemmen