Volledig scherm
Overtrekkende hagel- en onweersbuien hebben grote schade aangericht in de zuidelijke provincies. © ANP

KNMI waarschuwt opnieuw voor hagel en windstoten in Brabant

ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft code geel afgegeven voor zondagmiddag. De waarschuwing geldt voor Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Volgens het meteorologisch instituut is er vanaf 12.00 uur kans op onweersbuien, hagel en windstoten. De waarschuwing geldt vooralsnog tot 20.00 uur 's avonds.

Het weer komt zeer ongelegen voor de halve marathon die vanmiddag in Roosendaal wordt gelopen. Ook in tilburg is vanmiddag een groot evenement: Festival Mundial.

Het zuiden van het land had eerder deze week al te maken met extreem weer. In de brede lijn Helmond-Venray-Venlo is voor vele miljoenen euro's schade aangericht door hagelbuien waarbij hagelstenen vielen ter grootte van tennisballen. Ook boeren en tuinders in het gebied meldden een enorme hagelschade, vooral in Someren, Asten en Deurne waar veel glastuinbouw zit. Kassen zijn grotendeels verwoest en de producten in de kassen zijn niet meer te verkopen.


In de nacht van woensdag op donderdag ontstond in de Randstad ook al schade van zeker 20 miljoen euro door overvloedige regenval.

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
49 stemmen