Volledig scherm
© THINKSTOCK

Klundertse captain No Surrender langer vast in cokezaak gestrand visbootje

CADZAND/KLUNDERT - Klundertenaar Tjeu N. (51), die captain is bij motorclub No Surrender, blijft in de cel op verdenking van betrokkenheid bij het gestrande coketransport van 1.200 kilo met sportvisboot de Zeeland. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag bepaald.

Welke rol de deze week aangehouden verdachte zou hebben gespeeld bij de megasmokkel, zegt het Openbaar Ministerie niet. De verdachte werd in 2002 tot zes jaar cel veroordeeld omdat hij een drugslaboratorium bij zijn woning had. Hij zou in januari een van de drie 'hengelaars' zijn geweest die samen met de eigenaar werd gered toen de Zeeland in een vliegende storm in problemen raakte voor de Belgische kust. De volgende morgen spoelde het schuitje aan op het strand van Cadzand met de lading coke aan boord.

In de cokezaak zijn in totaal elf verdachten aangehouden, onder wie de opvarenden en eigenaar van de Zeeland en diverse bemanningsleden van de Marian-V. Deze zeesleper heeft de drugs volgens de politie in Suriname opgehaald en voor de Belgische kust overgeladen op het visbootje.

De man die de sleper a zou hebben gecharterd, is Jack G. (62) uit Halsteren, eigenaar van een bedrijf in Schiedam dat actief is in de scheepvaart. Hij is zaterdag aangehouden en moet ook langer in de cel blijven. De man heeft, anders dan eerder gemeld, geen strafblad op het gebied van drugs. Volgens zijn advocaat Henk van Asselt is hij verward met een naamgenoot. De raadsman zegt dat G. ontkent. Hij mag op last van van justitie inhoudelijk niet op de zaak ingaan.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
493 stemmen