Volledig scherm
Op naar de top in de nieuwe parkeergarage. © Amphia ziekenhuis

Klimtijdrit in nagelnieuwe parkeergarage Amphia in Breda brengt 3700 euro op

BREDA - De  nieuwe parkeergarage van het Amphiaziekenhuis in Breda was zaterdag het toch wat onverwachte decor voor een wielerwedstrijd. En niet zo maar een want de deelnemende sportievelingen kregen er een klimtijdrit voor de kiezen met een hellingshoek van maar liefst 10 procent.

Onder het motto ‘Samen gezonder’ hield het Amphia, samen met de gemeente Breda en wielervereniging Rouleurs, de tijdrit op het parcours met een lengte van 480 meter.

Als fervent fietser nam burgemeester Paul Depla van Breda de opening van de klimtijdrit voor zijn rekening. De rest van de ochtend konden individuele inschrijvers zijn voorbeeld volgen. 's Middags was het de beurt aan bedrijventeams die elk met drie renners de rit naar de top kunnen maken.

Uitdaging
In totaal hebben 177 renners en 20 teams de uitdaging aangegaan. Vier hellingen met elk een stijgingspercentage van circa 10 % werden getrotseerd.

Uiteindelijk kwam in 49 seconden David van Eerd, als winnaar over de streep. Met zes jaar was Simon de jongste telg van het wielrengezelschap. Met een tijd van 1.39 seconden werd hij derde in de ‘Kids’ competitie. Bij de bedrijventeams kwam team Decathlon als snelste over de finish.

Goede doel
Er werd ook gefietst voor een goed doel, een kunstwerk dat in de tuin van het nieuwe ziekenhuis moet worden geplaatst, ter nagedachtenis aan de ramp die 70 jaar geleden plaats vond aan de Molengracht. Toen kwam een verdwaalde bom terecht op een boerderij, waarbij 11 mensen om het leven kwamen.

Het bedrag dat de Klimtijdrit heeft opgebracht voor dit goede doel is € 3.700.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
RUST
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1014 stemmen