Volledig scherm
De Breda Breepark Challenge is wielerdag bovenop de Bavelse Berg. vlnr: Christophe Sutin, Chanan Hornstra en oud-wielrenner Servais Knaven. lopen over het parcours © Ron Magielse / Pix4Profs

Klimgeiten op de Bavelse Berg bij de Breda Breepark Challenge

BREDA - Servais Knaven, Chanan Hornstra en Christophe Sutin van Wielervereniging Breda maken een rondje over de Bavelse Berg. Komende zondag fungeert de voormalige afvalstort als centraal punt van de eerste editie van de Breda Breepark Challenge  

Het publiek krijgt op deze wielerdag maar liefst vier duels voorgeschoteld: de wielerwedstrijd Breda Breepark Classic voor de jeugd, de klimtijdrit Decathlon Bavelse Berg Climb, de mountainbikewedstrijd Bavelse Berg Cup en de Decathlon Dikke Banden Race voor de allerkleinsten.

"Vier wedstrijden op een dag, wat wil je nog meer. We hebben er enorm veel zin in", zegt Knaven. De oud-toprenner is de grote initiator van het evenement. De wielerklassieker voor de jeugd vormt het hoogtepunt van de dag.

Knaven: "Het gaat om een rit in lijn voor jeugdrenners die zijn aangesloten bij wielerbond KNWU. Hoe jonger de renners, hoe dichterbij de Bavelse Berg zij zullen starten." Dat betekent dat er startpunten zijn in Chaam, Galder, Ulvenhout en Bavel.

Alle categorieën starten om 13.00 uur en dan gaat het richting finish op de Bavelse Berg. 

Meer info en inschrijven: wvbreda.nl

Lees donderdag meer over de Breda Breepark Challenge in BN DeStem

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
46 stemmen