Volledig scherm
Aan de Zuidwal in Steenbergen komen woningen voor mensen met een verstandelijke beperking. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Kleiner en goedkoper wonen in Steenbergen: honderd extra huizen

STEENBERGEN - Stadlander gaat ongeveer 45 semi-permanente woningen bouwen aan Buiten de Veste in Steenbergen. De laatste voorbereidingen daarvoor worden momenteel getroffen. Ook aan de Ram van hagendoornstraat moeten zeventien sociale huurwoningen van de woningcorporatie komen.

Vorig jaar nam de gemeenteraad van Steenbergen een motie van de PvdA aan om versneld honderd extra sociale huurwoningen te bouwen in de gemeente. Die motie kwam voort uit de grote toestroom van asielzoekers en statushouders naar Nederland. De huizen moesten beschikbaar komen voor alle woningzoekenden, dus niet alleen statushouders.

Zijn de huizen nog wel nodig nu er minder statushouders komen? „Jazeker”, zegt wethouder Petra Lepolder stellig. „Ze zijn immers niet alleen voor statushouders. Ook in Steenbergen is er veel behoefte aan nieuwe woningen. Er zijn genoeg mensen die in een te groot en duur huis wonen, maar geen alternatief hebben.”

De te bouwen huizen zijn dan ook voornamelijk bedoeld voor een- of tweepersoons huishoudens. „Jongeren die op zichzelf gaan wonen of senioren en alleenstaanden die niet veel ruimte nodig hebben”, legt Lepolder uit.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo PSVPSV
70'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
14:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
938 stemmen