Volledig scherm

Kleindochter Antje brengt biografie Kees Rijvers uit (fotoalbum)

BREDA - Vrijdag 27 mei viert voetballegende Kees Rijvers zijn 90e verjaardag. Kleindochter en journaliste Antje Veld schreef zijn biografie: ‘ Prof’. Het kostte haar ruim een jaar om haar opa over te halen mee te werken aan zijn levensverhaal. Binnenkort wordt het boek gepresenteerd, de titel is kort maar krachtig: ‘Prof’.

Antje sprak uitgebreid met haar ‘Franse’ opa, die inmiddels met zijn vrouw Annie alweer drie jaar in Princenhage woont, niet ver van zijn geboortehuis.

Het resultaat mag er zijn, de nog altijd kwieke Kees Rijvers heeft dan ook veel meegemaakt. Twee dingen staan centraal in dat markante leven: zijn gezin en voetbal. De topspeler (onder andere NAC, Saint Etienne, Feyenoord; 33 interlands) en zeker de toptrainer (onder andere FC Twente, PSV) en bondscoach (1981-1984) kennen de meesten van ons, in ‘Prof’ maken we ook kennis met Kees Rijvers, de familieman.

Antje Veld: „Toen hij het boek gelezen had, zei hij: ‘Ik hoop dat de mensen me nu wat beter zullen leren kennen.’ Het is zo’n contrast tussen hoe ik hem ken als opa en hoe ik over hem lees in de pers. Hij wordt toch vaak als een wat nukkige man neergezet. Ik ken hem juist als een erg leuke opa. Heel lief, heel grappig.”

Lees het complete interview zaterdag in BN DeStem.

Fotoalbum: de loopbaan van Kees Rijvers

Foto's in hogere resolutie: Facebook/BNDeStemBreda

Volledig scherm

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
116 stemmen