Volledig scherm

Klassiek nieuwjaarsconcert in Kapel van Saint Louis (KORTING!)

Programma:


Storioni Trio (vernoemd naar de beroemde 18e eeuwse vioolbouwer Lorenzo Storioni)
Datum: vrijdag 13 januari 2017
Locatie: Kapel van Saint Louis, Saint Louisplein 50, Oudenbosch
Aanvang: 20.15u, de kapel gaat 30 minuten voor aanvang open
Prijs: € 25,- (€ 7,50 KORTING) inclusief consumptie
Kortingscode: nbds1301

Vrijdag 13 januari 2017 om 20.15 uur luidt Cultuur Oudenbosch samen met u het nieuwe jaar in met een concert van het Storioni Trio. Zij nemen bezoekers mee op een muzikale ontdekkingsreis langs bijzondere juweeltjes uit de kamermuziek. Na het concert ontmoet u de musici en brengen we bij Brasserie Tivoli een toost uit op het nieuwe jaar.

Het trio – vernoemd naar de beroemde Italiaanse vioolbouwer Lorenzo Storioni – geniet wereldwijd aanzien en speelt vaak samen met internationale toppers. De broers Wouter (viool) en Marc Vossen (cello) en pianist Bart van de Roer zijn vanaf 1995 het Storioni Trio.

Ze zijn ongeveer vergroeid met Beethoven. In Zwitserland en Nederland speelden ze met groot succes al zijn muziek voor pianotrio. ‘Beethovens Trio’ zijn ook voor hen de basis, om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken.

Het programma opent met de energieke klanken van Beethovens Trio opus 11, ook wel bekend als het Gassenhauer Trio. Het stuk dankt zijn bijnaam aan een in Beethovens tijd populair operadeuntje, waarop de componist ongebreideld varieert. Beethovens opzet slaagde, want met dit stuk brak hij door bij het grote publiek.

Daarnaast heeft ook Schuberts Sonatensatz, Brahms en een werk van de Schotse componiste Genevieve Murphy, waarin zij beeldende kunst en muziek verbindt, een plaats in het programma.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
332 stemmen