Volledig scherm
Foto: ANP © Ed Oudenaarden/ANP

Klanten 16-jarige prostituee uit Breda vervolgd

BREDA - Het Openbaar Ministerie wil ook de klanten vervolgen van het 16-jarige meisje uit Breda dat zou zijn gedwongen om te werken als prostituee. „Als een volwassene klant is van een minderjarige prostituee dan pleegt hij een strafbaar feit. Dan vervolgen we”, legt OM-woordvoerster Martine Pilaar uit.

De recherche is op zoek naar de klanten van het slachtoffer, dat tussen februari en mei van dit jaar onder meer in de omgeving van Breda te werk gesteld zou zijn via seksadvertenties. Het OM zegt bij de eventuele vervolging van de mannen rekening te houden met ‘het Limburgse scenario’. In Limburg pleegden recent mannen zelfmoord die vervolgd werden omdat ze seks hadden gehad met een minderjarige prostituee. „Wij koppelen nu meteen hulpverlening aan verdachte klanten”, zegt Pilaar.

Mensenhandel
​De 24-jarige man uit Helmond die het meisje seksueel zou hebben uitgebuit, blijft voorlopig in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald. De man wordt formeel verdacht van mensenhandel. „Het is al strafbaar om iemand tot prostitutie te dwingen, laat staan als dat gebeurt met een minderjarige”, duidt Pilaar de ernst van de zaak. Waar de klanten het meisje ontmoetten zegt de politie niet. De mannen belden het nummer uit de seksadvertentie en spraken dan ergens af, zegt de politie. In de Limburgse zaak had de seks meestal plaats in een hotel.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
76 stemmen