Volledig scherm
ANP

​Klaas Otto opnieuw aangehouden in zijn cel

BERGEN OP ZOOM - Klaas Otto, voormalig leider van motorclub No Surrender, is woensdagochtend opnieuw aangehouden. Dit keer voor afpersing in de periode van eind 2014 tot begin 2015.

Het Openbaar Ministerie in Breda bevestigt de aanhouding maar wil niet zeggen of de genoemde periode waarin de afpersing gepleegd zou zijn correct is. Overigens is op dezelfde dag ook Otto's vriend en rechterhand J. de V. uit Bergen op Zoom aangehouden in dezelfde zaak. Het gaat volgens het OM om een captain van No Surrender die bij de landelijke leiding van van de motorclub behoort. 

​​De aanhouding van Otto gebeurde in zijn cel. Dat zegt zijn advocaat Erik Thomas, die Otto woensdagochtend in zijn cel heeft bezocht. Otto zit sinds dinsdag 5 juli vast. Hij werd die dag gearresteerd op verdenking van witwassen, brandstichting en in verband met een afpersingszaak in België.

Maandag werd Otto ook al in zijn cel aangehouden. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van het beramen van een niet uitgevoerde liquidatie, vermoedelijk in Rotterdam. Raadsman Thomas is verontwaardigd over de gang van zaken. „Het heeft het alle schijn van een heksenjacht. Justitie trekt alles uit de kast om Otto in de gevangenis te houden.”

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen