Volledig scherm
ANP

Klaas Otto langer in de cel op verdenking van witwassen, brandstichting en afpersing

BREDA/BERGEN OP ZOOM - Klaas Otto (48) uit Bergen op Zoom blijft langer in de cel zitten op verdenking van witwassen, brandstichting en twee gevallen van afpersing.

Zijn voorlopigheid hechtenis is afgelopen week niet door de raadkamer van de Bredase rechtbank verlengd omdat hij een liquidatie zou hebben beraamd, zoals deze krant zaterdag meldde. De liquidatiezaak speelt niet bij de rechtbank Breda maar in Rotterdam. Otto is recent wel aangehouden op deze verdenking, maar hij is er niet voor voorgeleid. Bronnen zeggen dat de liquidatiezaak te maken heeft met een ruzie tussen de oprichter van No Surrender en de voormalige captain van het chapter van de motorclub in Vlaardingen. De moord is niet uitgevoerd.

Volgens advocaat Erik Thomas is het politiedossier in deze zaak zo dun dat zijn client daar niet voor kan worden vastgehouden. Thomas zegt dat het OM Otto verdenkt van afpersing van een man uit Bergen op Zoom en Joop M. uit Poppel in Belgie. Ook zou hij opdracht hebben gegeven om het huis van een voormalige vriend in Halsteren in brand te steken.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
544 stemmen