Volledig scherm

Kiss-and-ride aan Mozartlaan

BREDA - Zes kiss-and-rideplaatsen en verhoogde stoepranden moeten de parkeerdruk rond de Mozartlaan en Mendelssohnlaan na de vernieuwbouw van de scholen aldaar in de perken houden. De Mozartlaan wordt daarnaast eenrichtingsverkeer, en de toegang tot de fietsenstalling van Mencia de Mendoza aan de Mendelssohnlaan schuift op naar het noorden.

Met deze aanpassingen wil de gemeente Breda de verkeersveiligheid in de straten ook na de nieuwbouw en uitbreiding van Mencia de Mendoza en Internationale School Breda (ISB) waarborgen.

Bewoners vrezen dat de nieuw te bouwen scholencombinatie voor gevaarlijke verkeerssituaties kan zorgen. Meer leerlingen betekent meer verkeers- en parkeerdruk, zo redeneren ze. En dat terwijl het toch al niet rustig is in de straten. Wethouder Miriam Haagh suste die gemoederen in de laatste commissievergadering. "We gaan uit van een maximale groei van 213 leerlingen na de nieuwbouw. Dat is beperkt. Met een paar aanpassingen kunnen we die groei opvangen."

Momenteel telt het Mencia 1.367 leerlingen, de ISB 270. Voornamelijk die internationale leerlingen komen met de auto, zo concludeert de gemeente na verkeerstellingen.

Omdat parkeren op de huidige sportvelden niemand een goed idee lijkt, moet de ruimte elders gezocht worden. 60 parkeerplekken zijn er nodig, zo becijferde de gemeente, terwijl in de huidige situatie maar plek is voor 50.

Met zes kiss-and-rideplekken is een deel van het probleem ondervangen. De andere plekken moeten in de directe omgeving, waaronder het SAB-terrein, gevonden worden. "Dat vraagt om een gedragsverandering", meent Haagh.

Het Mencia breidt ruim 2.000 vierkante meter uit en krijgt er zeven leslokalen bij.

De ISB verlaat de tijdelijke bebouwing en krijgt een nieuwbouw aan het pand van het Mencia. Dat krijgt een vloeroppervlak van ruim 2.400 vierkante meter en 23 leslokalen.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
537 stemmen