Volledig scherm
Kinepolis Enschede. Foto: Annina Romita

Kinepolis neemt afstand van uitlatingen FNV: 'Bericht klopt niet'

BREDA - De Kinepolis Group, onder meer eigenaar van de bioscoop op Breepark in Breda, herkent zich niet in uitlatingen van FNV Media & Cultuur-bestuurder Paul Smink. Volgens het FNV lapt het bioscoopbedrijf, dat twee vestigingen in Enschede heeft, in de nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling regels uit de cao aan zijn laars.

,,Maar wat FNV meldt, is niet correct", stelt Kinepolis in een persverklaring.

'Misverstand'
,,Deze communicatie berust op een misverstand met de branchevereniging NVBF omtrent het aflopen van de CAO Bioscoopbedrijf", stelt het bioscoopbedrijf in een persverklaring.

,,Komende dinsdag, 14 februari, staat hierover een overleg gepland met het bestuur van de branchevereniging."

Het bedrijf schrijft verder: ,,Zolang er geen duidelijkheid is omtrent de geldende CAO Bioscoopbedrijf, wensen wij ons van verder commentaar te onthouden en gaan wij niet inhoudelijk in op de nieuwe voorgestelde arbeidsvoorwaardenregeling bij Kinepolis, die is opgesteld in samenspraak met en goedgekeurd door de ondernemingsraad."

Belang werknemers 'altijd voorop'
,,Wij wensen te benadrukken dat de inhoud zoals gepresenteerd door het FNV niet correct is. Kinepolis heeft steeds gehandeld vanuit goed overleg met de verschillende sociale partners en haar werknemers en stelt het belang en welzijn van haar werknemers ten allen tijde voorop."

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
696 stemmen