Volledig scherm
Kinepolis Enschede. Foto: Annina Romita

Kinepolis neemt afstand van uitlatingen FNV: 'Bericht klopt niet'

BREDA - De Kinepolis Group, onder meer eigenaar van de bioscoop op Breepark in Breda, herkent zich niet in uitlatingen van FNV Media & Cultuur-bestuurder Paul Smink. Volgens het FNV lapt het bioscoopbedrijf, dat twee vestigingen in Enschede heeft, in de nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling regels uit de cao aan zijn laars.

,,Maar wat FNV meldt, is niet correct", stelt Kinepolis in een persverklaring.

'Misverstand'
,,Deze communicatie berust op een misverstand met de branchevereniging NVBF omtrent het aflopen van de CAO Bioscoopbedrijf", stelt het bioscoopbedrijf in een persverklaring.

,,Komende dinsdag, 14 februari, staat hierover een overleg gepland met het bestuur van de branchevereniging."

Het bedrijf schrijft verder: ,,Zolang er geen duidelijkheid is omtrent de geldende CAO Bioscoopbedrijf, wensen wij ons van verder commentaar te onthouden en gaan wij niet inhoudelijk in op de nieuwe voorgestelde arbeidsvoorwaardenregeling bij Kinepolis, die is opgesteld in samenspraak met en goedgekeurd door de ondernemingsraad."

Belang werknemers 'altijd voorop'
,,Wij wensen te benadrukken dat de inhoud zoals gepresenteerd door het FNV niet correct is. Kinepolis heeft steeds gehandeld vanuit goed overleg met de verschillende sociale partners en haar werknemers en stelt het belang en welzijn van haar werknemers ten allen tijde voorop."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

De KNVB heeft voetbalclub Hoge Vucht terecht uit de competitie gezet

De KNVB heeft voetbalclub Hoge Vucht terecht uit de competitie gezet

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
357 stemmen