Volledig scherm
De glazen worden gezet in het gebouw op het Breepark waar de nieuwe megabioscoop Kinepolis wordt gebouwd. foto edwin wiekens/pix4profs

Kinepolis Breda opent in augustus

BREDA -  Als je Breepark oprijdt, valt het grote grijze gebouw aan de rechterkant nogal op. Kinepolis Breda, een bioscoopcomplex van tien zalen met 1.727 stoelen in wording. In augustus is het gebouw filmklaar.

Een woordvoerster van Kinepolis Nederland wil nu nog geen precieze datum noemen.

Bouw
De bouw van het complex vordert. Inmiddels zijn aan de voor- en zijkant glazen wanden geplaatst, waardoor het 110 meter lange, 55 meter brede en 15 meter hoge gebouw wat minder massief oogt.

Ook de plaatsing van twee hoge zuilen langs de hoofdingang en wat lagere kolommen aan de voor- en zijkant maakt dat het gebouw niet meer zo als een koekblik oogt.

Op de begane grond komt onder het gebouw de parkeerplaats steeds meer in zicht. De entreehal die aan de voorzijde is gebouwd en iets verlaagd is ten opzichte van het hoofdgebouw biedt straks ruimte voor ontvangsten bij premières, die Kinepolis heeft beloofd. 

Kinepolis Group heeft 46 bioscoopcomplexen in België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Het bedrijf investeert flink. Vorig jaar nam het twee bioscoopketens in Nederland over.

Lees dinsdag veel meer in BN DeStem

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
96 stemmen