Volledig scherm
Kindjewiegen Klundert © Maurice Monsieurs

Kindje Wiegen in het Kerkgebouw Noordhoek

NOORDHOEK - Voor de deur van het Kerkgebouw in Noordhoek wordt het publiek welkom geheten met kaarsjes. In het kerkgebouw zelf is het middenpad verlicht met potjes met daarin kleine kaarsjes. Terwijl de kinderen met hun ouders en grootouders binnenkomen, klinkt zacht "Stille nacht, heilige nacht". Iedereen is zaterdagmiddag naar het kerkgebouw gekomen om met elkaar stil te staan bij het Kerstfeest en om het kleine baby'tje te zien dat straks in de kribbe wordt gelegd.

Het zijn niet alleen kinderen met hun ouders en grootouders die zijn gekomen, ook oudere Noordhoekers maken van de gelegenheid gebruik om even samen de warmte van kerst te voelen en te genieten van de mooi met kaarsen en lichtjes versierde kerk, de kerststal, de zang van het koortje en de muziek van de kinderen. Nynke Dingemans mag samen met Isa Veeke het Kindje Wiegen openen.

Samen spelen ze op saxofoon, heel zacht en ingetogen "Er is een kindeke geboren". Als alle kinderen voorin de kerk op een tapijt zitten, vertelt juf Marja van Geel het kerstverhaal. De zeven dames van het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde koortje zingen, daarbij op orgel begeleid door Marjolein Bos, mooie kerstliedjes als "Midden in de winternacht" en "Komt allen tezamen". Een paar kinderen spelen een kerstliedje op hun instrument, zoals Mette Dingemans die met verve "We wish you a Merry Christmas" speelt.

Het Kindje Wiegen is een ieder jaar terugkerende activiteit in het kerkgebouw van Noordhoek. In de beginjaren in de kerk en nu, sinds de officiële sluiting van de kerk, in het kerkgebouw. Bij het uitgaan speelt organist Marjolein Bos nog een keer "Stille Nacht" in de bijna lege kerk. Een stemmige afsluiting en mooi begin van het kerstfeest.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
93 stemmen