Volledig scherm

Kindervakantiewerk Roosendaal trapt af met circusartiesten aan deur

ROSENDAAL - Het hing eerder dit jaar nog aan een zijden draad, maar maandag is toch de aftrap van het traditionele Kindervakantiewerk in Roosendaal. Om 09.30 uur precies worden de kinderen verwelkomd door circusartiesten in het gebouw van de Evangelische Gemeenschap aan Benedendonk in Roosendaal.

Hoeveel kinderen hun opwachting maken, weet Jan de Bruin van het Kindervakantiewerk (nog) niet. "We werken al enkele jaren niet meer met voorinschrijving, maar we hebben ruimte voor zeker honderd kinderen." In plaats van twee weken van vijf dagen, is er dit jaar een verkort programma van maandag 15 augustus tot en met zondag 21 augustus.

Het Kindervakantiewerk kwam eerder dit jaar in problemen toen bleek dat het Gertrudiscollege niet beschikbaar is. De Evangelische Gemeenschap schoot vervolgens te hulp. Voor komende week is een afwisselend programma in elkaar gezet rond het thema 'Circus'.

De Bruin merkt dat het lastig is om bedrijven te overreden om posters op te hangen om Roosendalers te wijzen op het Kindervakantiewerk. Ook het binnenhalen van gemeentelijke subsidie valt niet mee. "De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal punten dat je krijgt toegewezen.

Maar hoe de toekenning van die punten werkt, is niet helder", vindt De Bruin.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
467 stemmen