Volledig scherm
Hutten timmeren in de voormalige kerk © Chris van Klinken/Pix4Profs

Kindervakantieweken in Dinteloord en Halsteren luiden einde vakantie in

HALSTEREN/DINTELOORD - Luide popmuziek schalt uit de boxen in de voormalige katholieke kerk van Dinteloord. Die zit vol met kinderen vanwege de Kindervakantieweek Dinteloord.

Aan de ene kant zijn kinderen druk bezig met het bouwen van een hut, terwijl in het midden van de kerk aan lange tafels de kleintjes een gebouw proberen te knutselen van suikerklontjes of de Big Ben proberen nat te bouwen met een pak melk. De 10-jarige Zoë is geconcentreerd bezig met het bouwen van een tipitentje. „Dat is waar indianen in slapen”, vertelt ze. Met wat satéstokjes, elastiekjes en een doekje bouwt ze het knutselwerkje op. „Hierna ga ik bouwen in de knutselhoek.”

Ook in Halsteren is gisteren de kindervakantieweek afgetrapt. kvs Onder de Panne heeft dit jaar gekozen voor het thema cowboys en indianen. De deelnemertjes konden zich gisteren uitleven op Fort de Roovere. Daar werden hutten gebouwd en spelletjes gedaan. Tussendoor reed een shuttlebus steeds een deel van de groep naar het maïsdoolhof achter Intratuin. Woensdag staat het uitje naar Toverland op stapel. De kindervakantieweek wordt vrijdag afgesloten met een spellenmiddag op sportpark De Beek.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen