Volledig scherm
De politie haalt spullen uit het huis van Danny D. Inzet: Danny D. © ANP/Privéfoto

'Kinderlokker Danny D. ging berekenend te werk'

DORDRECHT/DINTELOORD - Danny D. (42) ging heel berekenend te werk bij het leggen van contact met minderjarige meisjes. Dat stelde de rechter in Dordrecht vandaag tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de man die ervan wordt verdacht dat hij vorig jaar de tiener Lisa uit Spijkenisse heeft verkracht en aan het ouderlijk gezag heeft onttrokken. Het gaat om de man die in 2011 een toen 12-jarig meisje uit Dinteloord mee naar een zwembad in Bergen op Zoom lokte.

,,Ja, ik ging helaas te ver", zei de 42-jarige verdachte zelf. Via de chat legde hij contact met jonge meisjes, waarbij hij zich voordeed als veertienjarige jongen. ,,Als ik had gezegd dat ik 41 jaar ben, wil natuurlijk niemand met mij chatten." Hij was verliefd op de meisjes met wie hij contact legde, en zij op hem. 

De zaak van de destijds dertienjarige Lisa was breed in het nieuws. Ze verdween vorig jaar zomer van een bungalowpark in het Gelderse Nieuw-Milligen, waar ze met familieleden verbleef.

De 14-jarige Lisa werd vorig jaar misbruikt door een man van wie de rechtbank vijf jaar terug al vreesde dat hij opnieuw een jong meisje naar zich toe zou lokken. In 2011 werd hij veroordeeld tot 204 dagen cel in een soortgelijke zaak. Toen achtte de rechter de kans groot dat de 42-jarige Danny D. uit Koudekerk aan den Rijn opnieuw de fout in zou gaan.

Vandaag en morgen staat hij opnieuw terecht. Nu voor het naar zich toe lokken en misbruiken van Lisa en een ander meisje en het verleiden van ten minste zestien meisjes zich voor de webcam uit te kleden en seksuele handelingen bij zichzelf te verrichten. D. filmde dat. Hij heeft alles bij de politie bekend.

Zwembad
De man lokte in 2011 een toen 12-jarig meisje uit Dinteloord mee naar een zwembad in Bergen op Zoom. Hij werd aangehouden toen ze samen in het 'kikkerbadje' zwommen. Een psycholoog noemde hem emotioneel en sociaal niet voldoende ontwikkeld. Hij functioneert op een lager niveau dan leeftijdsgenoten en zoekt dan ook contact met jongere mensen. Ook begrijpt hij niet wat hij fout doet, aldus de deskundigen.

Daarom beschouwde de rechter hem verminderd toerekeningsvatbaar. Voor het onttrekken van het kind aan het ouderlijk gezag werd D. veroordeeld tot 204 dagen celstraf en moest hij zich laten behandelen in een forensisch psychiatrische polikliniek. Ook moest hij zich regelmatig melden bij de reclassering.

Camping
Toch wist hij vorig jaar zomer Lisa weg te lokken van camping Rabbit Hill in Nieuw-Milligen, waar ze op vakantie was met haar ouders. Terwijl heel Nederland na een wanhoopskreet van haar vader zocht naar het meisje, misbruikte D. haar in zijn woning.

Na vijf dagen ontsnapte ze en werd ze teruggevonden in een lijnbus. D. werd kort daarna gearresteerd.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
770 stemmen