Volledig scherm
Wilma van Rooij is de winnares van Het Beste Idee van Waalwijk. © René Schotanus/Pix4Profs

‘Kinderen weg van tablet, lekker buiten gaan spelen’

WASPIK - Als het aan Wilma de Rooij ligt, is het ‘Beste idee van Waalwijk’ volgende zomer gerealiseerd. Kinderen kunnen zich dan uitleven in een natuurspeeltuin met bomen, water, bruggetjes en meer.

Erg blij is Wilma de Rooij (39) uit Waspik met de prijs die ze deze week won in sporthal De Slagen in Waalwijk. De zeskoppige jury vond dat zij met de plannen voor een Natuurspeeltuin in Waspik het Beste Idee van Waalwijk 2016 had bedacht. De inwoonster van Waspik won een cheque van 21.000 euro om haar plannen te realiseren.

Wilma de Rooij komt van oorsprong uit Sliedrecht, maar woont sinds tien jaar in Waspik. Toch keert ze met haar twee kinderen van acht en bijna drie jaar nog regelmatig terug naar haar geboortestad, waar ze dan vaak de Woeste Weide bezoekt. „Dat is een natuurspeeltuin waar kinderen over bomen kunnen klauteren, met water kunnen spelen en over hangbruggen lopen. De kinderen bloeien dan helemaal op. Het lijkt me prachtig om zoiets in Waspik ook te kunnen realiseren.”

Toen De Rooij op de hoogte werd gesteld van de verkiezing van het Beste Idee van Waalwijk besloot ze verder te gaan met haar plannen. Ze meldde zich aan en startte tegelijkertijd een ‘like-actie’ op Facebook.

Lees vrijdag 23 september meer in BN DeStem.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1295 stemmen