Volledig scherm
De kinderen speelden vandaag bij de Peperbus. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Kinderen spelen onder de Peperbus

BERGEN OP ZOOM - Hoe kun je beter laten zien dat je midden in de maatschappij staat, dan door midden op de Grote Markt te staan met attracties voor kinderen? Dat moet serviceclub Kiwanis Bergen op Zoom gedacht hebben bij het organiseren van Spelen bij de Peperbus.

Zondagrmiddag vond dit gratis festijn voor het derde jaar op rij plaats, aan de voet van de Peperbus. Er kwamen 450 kinderen op af. De attractie Sweeper Wipeout, waarbij kinderen over een draaiende robotarm moesten springen, kon rekenen op grote belangstelling. Ook het springkussen waarop een vrije val van drie meter gemaakt kon worden viel in goede aarde. Voor de allerkleinsten was er een mini-reuzenrad.

Omdat Kiwanis zich richt op het welzijn van kinderen, waren er ook twee kramen waarin projecten die ondersteund worden door de serviceclub onder de aandacht werden gebracht. Kip en Apie gaf in de kraam een indruk van de kinderfeestjes die zij organiseren voor kinderen die in armoede leven. Schodec (Shalom Childrens Home and Development Center) verkocht Afrikaanse producten en informeerde de bezoekers over hun project in Ghana.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1190 stemmen