Volledig scherm
De Huijbergse bossen zijn tijdens de kinderenvakantieweek omgedoopt tot de Huijbergse jungle. foto Chris van Klinken/Pix4Profs

Kinderen spelen een week lang in Huijbergse jungle

HUIJBERGEN - Waarom ver weg gaan als het dichtbij ook gezellig kan zijn? De organisatie van de Huijbergse kindervakantieweek houdt deze stelling al 45 jaar hoog. Maandag begon de vakantieweek, die dit jaar het thema jungle heeft meegekregen.

Nadat de deelnemertjes de grote zaal van mfc de Kloek, de uitvalsbasis van de kindervakantieweek, hadden versierd trokken de 45 kinderen richting de Huijbergse bossen, deze week de Huijbergse jungle geheten.

Arnold Zoutman sr., voorzitter van Het Huijbergse Kindervakantiewerk, is tevreden met de deelname van 45 kinderen. "We hopen altijd op tussen de 40 en 50 kinderen", zegt hij.

Een jaar of zeven geleden hing de toekomst van de kindervakantieweek nog even aan een zijden draadje. "Een aantal jaren hadden we amper 25 deelnemers en liep ook het aantal vrijwilligers terug. We vroegen ons toen af of het nog wel zin had om door te gaan."

Lees dinsdag meer over de Huijbergse kindervakantieweek in BN DeStem

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
74 stemmen