Volledig scherm
Zo’n 120 kinderen zaten woensdag op het toneel in een stampvolle Maagd. In het begin best wel zenuwachtig, maar na een paar noten was dat over. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Kinderen Leerorkest apetrots op podium De Maagd in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De leden van het Leerorkest zaten er woensdag met hun violen, cello’s, trompetten en contrabassen apetrots bij. Het was 'voor het eggie’: optreden in Schouwburg De Maagd, voor een tot de nok toe gevulde zaal vol ouders, onder de schijnwerpers en met een echte dirigent en presentator.

„Het mooiste van alles? Toen het doek openging”, zegt Lieve Boon (8) na afloop van het eerste concert. En natuurlijk dat grote videoscherm achter het megagrote orkest. „Ik heb stiekem wel af en toe achterom gekeken. Het leek wel een spiegel. Ik zag mijn knotje!”
Lieve zit in groep 5 op de Rode Schouw en bespeelt in het Leerorkest de klarinet. „Ik vind de klank mooi. Ik kan er al vier noten op spelen: de fis, de g, de d en de e. Volgend jaar in groep 6 wil ik graag verder met de klarinet. Zelf zit ik op vioolles. Wel grappig, mijn broer Mees speelt klarinet en die heeft in het Leerorkest juist viool gespeeld’’, vertelt Lieve.

Mees Tempelaars (10) uit groep 6 van De Krabbenkooi is violist in het Leerorkest. Een beetje zenuwachtig was hij wel voor het concert. „Maar dat ging gelijk over toen we gingen spelen. Wel fijn dat dirigent Piet-Jan van den Berg erbij was. Als je zo’n concert in je eentje moet doen, wordt het wel erg moeilijk!’’

Lees donderdag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
820 stemmen