Volledig scherm
Kinderen konden woensdagmiddag in het Arboretum alles te weten komen over planten en (water)diertjes. Zo konden ook proeven van en ruiken aan diverse kruiden die in de tuin te vinden zijn. © Marcel Otterspeer/het fotoburo

Kinderen brouwen drankjes met bijzondere planten in het arboretum

OUDENBOSCH - 149 kinderen kwamen woensdagmiddag samen met hun (groot)ouders naar de kindermiddag in het Arboretum. Hier verzorgden de vrijwilligers zoals elk jaar in de eerste vakantieweek op woensdagmiddag een reeks van 15 spellen waarbij deze keer beschermde planten centraal stonden.

Femke van Oers (5) uit Oud Gastel en Noa van Dijk (Oudenbosch) doen een dagje bij oma Anneke van de Riet en vinden vooral het maken van heksendrank geweldig.” We zijn er niet ziek van geworden, maar het deed wel een beetje vervelend bij de keel,’ zeggen ze. In de grot is de heks (Martine van Andel) de centrale gast in het verhaal van Asterix en Obelix. Het gaat hier om de beroemde maretak. Door de toverdrank word je sterk. Thijmen (6) heeft in zijn blauwkleurig glas een suikerklontje met lavamelk en smurfentraan. En werkelijk……..het optillen van een emmer grind gaat alsmaar beter…..

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
119 stemmen