Kinderen luisteren geboeid naar de uitleg over de moskee in Roosendaal. foto marcel otterspeer/pix4profs
Volledig scherm
Kinderen luisteren geboeid naar de uitleg over de moskee in Roosendaal. foto marcel otterspeer/pix4profs

Kinderen bezoeken Roosendaalse moskee tijdens Kindervakantiebuurtsportweek

ROOSENDAAL - Voorafgaand aan het moskeebezoek weten de kinderen nog niet wat ze te wachten staat. "Ze vertelden net dat er veel mooie tegeltjes zijn", geeft Robin van Nispen (9) aan. "Ik denk dat we Allah gaan zien", voegt zijn vriendje Robin de Bok (9) toe. Het bezoeken van de moskee aan de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal is onderdeel van de Roosendaalse Kindervakantiebuurtsportweek die door Sportservice Noord-Brabant deze week gehouden wordt.

Hierin staan gezond eten en sporten centraal. Hakim Bouazzati en Reinald Boeren, beiden van Sportservice Noord-Brabant, begeleiden deze week ruim zeventig kinderen. "Iedere dag staan er verschillende sporten op het programma en eten we gezamenlijk een gezond ontbijt en een gezonde lunch. Met sport willen we kinderen in beweging brengen en verbinden", geeft Boeren aan.

"Dit moskeebezoek is om ze in aanraking te laten komen met andere culturen. Ook dat zorgt voor verbinding", voegt Bouazzati toe. Als iedereen zijn schoenen heeft uitgetrokken begint de rondleiding. "Als jullie straks naar huis gaan, krijgen jullie een boekje mee. Voordat jullie dit gaan lezen, moeten jullie eerst toestemming vragen aan je ouders", geeft Mustapha Hammouchi aan. "Is het een eng boekje dan", vraagt Thomas Willemse (8). "Nee, het gaat over een ander geloof", antwoordt Hammouchi. Robin de Bok heeft hier al een idee over. "Het verschil is dat wij god hebben en zij Allah."

Binnen kijken de kinderen hun ogen uit. In kleermakerszit luisteren ze naar de presentatie. Thomas is onder de indruk van de grote kroonluchter in de gebedsruimte. "Dit is het mooiste van tot nu toe", geeft hij aan. 

Lees woensdag meer in BN DeStem

  1. Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedrama
    PREMIUM

    Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedra­ma

    De slachterij van Vion in Boxtel blijft open ondanks coronabesmettingen onder het personeel, maar Van Rooi Meat in Helmond moet dicht. Autoriteiten spreken in dit laatste bedrijf van een besmettingshaard. En voor het werken in het onderwijs was veel aandacht in deze coronatijd, maar over de gehandicaptenzorg hoorde je nauwelijks iets. Daar werd gewoon doorgewerkt zònder 1,5 meter afstand want dat gaat nu eenmaal niet anders. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van dinsdag.

Poll

Femke Halsema kan best burgemeester van Amsterdam blijven.

Femke Halsema kan best burgemeester van Amsterdam blijven.

  • Eens (21%)
  • Oneens (79%)
437 stemmen