Volledig scherm
De vernielde bankjes liggen over het hele terrein verspreid. © Kinderdagverblijf Domino

Kinderdagverblijf Domino in Roosendaal zucht onder aanhoudend vandalisme

ROOSENDAAL - Coby Jongmans wordt er zo langzamerhand moedeloos van. Voor de zoveelste keer was kinderdagverblijf Domino in de Roosendaalse Westrand afgelopen weekend het doelwit van vandalen.

Boomstammetjes die nog maar kort geleden als bankjes in de grond werden vastgezet, zijn door onbekenden losgerukt en over het speelterrein geslingerd. Eerder dit jaar werden zelfgemaakte vogelhuisjes vernield die aan de gevel van Domino aan de Jan Sluijtersstraat hingen.

"Keer op keer is het raak", verzucht voorzitster en hoofdleidster Jongmans. "Een tijdje geleden zijn de zitjes van tuinbanken doorgetrapt. Altijd maar dingen kapot maken; waarom toch?"

Het vandalisme steekt de kop op zodra het in de lente beter weer wordt. "In de zomervakantie is het vaak rustiger, maar zodra de vakanties voorbij zijn, begint het weer", aldus Jongmans die consequent aangifte doet bij de politie.

Het probleem speelt al enkele jaren waarbij de medewerkers van Domino de boel steeds opnieuw letterlijk bij elkaar rapen en doorgaan. "Wat moet je anders?"

Lees meer hierover woensdag in BN DeStem

Volledig scherm

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
443 stemmen