Volledig scherm
Jeugdbouwclub De Knutselaers. © Niels Krebbekx

Kinderbouwclub Bergen op Zoom slaat huisvestingsaanbod gemeente af

BERGEN OP ZOOM -  Kinderbouwclub Jong Berregs Telent blijft gewoon bouwen in de voormalige Opelgarage aan de Erasmuslaan.

De club slaat het aanbod van de gemeente Bergen op Zoom om samen met collega-kinderbouwclub De Knutselaers een leegstaand winkelpand aan Kortemeestraat 18 te betrekken, af. „Twee bouwclubs zó dicht op elkaar, dat zien wij niet zitten”, zegt bestuurslid Lauw Almekinders. „Daarbij hebben we nu een prima locatie. Zo lang het kan, willen we daar blijven.”

De gemeente Bergen op Zoom maakte gisteren bekend dat de twee kinderbouwclubs vanaf september samen in de voormalige dierenwinkel in het Vierkantje trekken. In dat gebouw, eigendom van de gemeente Bergen op Zoom, zou ook een informatiepunt over biobased en een winkel met biobased producten gerealiseerd worden. Volgens cultuurwethouder Arjan van der Weegen slaat de gemeente hiermee twee vliegen in één klap: „De bouwclubs kunnen in een veilige omgeving werken én er gebeurt iets in een leegstaand winkelpand. Dit past prima in ons beleid waarbij we samenwerken om de binnenstad aantrekkelijk te maken en te houden.”

Volgens gemeentewoordvoerder Erwin Stander komt het afwijzen van het aanbod door Jong Berregs Telent als een donderslag bij heldere hemel op het stadskantoor. Zeker omdat de voormalige Opel-garage te koop staat. Mocht het pand verkocht worden, dan moet de bouwclub het binnen vier weken verlaten. „Dat risico nemen we”, zegt Almekinders.
Bouwclub De Knutselaers laat weten erg te spreken te zijn over de nieuwe locatie.
 

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van donderdag

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
774 stemmen