Volledig scherm
Under construction... © Paul Hermans

Kijken: kunstenaar filmt vlucht boven Rotterdam

BREDA - Beeldend kunstenaar Paul Hermans uit Breda vloog vorige week boven de Maasstad om de architectuur en de ontwikkeling van de stad eens beter te kunnen zien. ,,Vooral het station vind ik heel mooi."

Binnenkort wordt in zijn thuisstad namelijk station Breda opgeleverd: ,,Helaas wordt dat niet zo mooi als die van Rotterdam. Deze 'Bunker' valt totaal uit de toon bij de rest van de architectuur in de stad. Het is veel te groot. Wist je dat er een onderzoek is geweest naar wat men de mooiste en lelijkstse stations van Nederland vindt? Nou raad maar welke bovenaan en onderaan stonden... Ik had de luchtbeelden van Breda gezien en was benieuwd hoe het Rotterdamse station bij de rest van de gebouwen paste. Vandaar dat ik met een vliegtuigje wilde."

Hermans heeft sowieso 'iets' met de stad. ,,Mijn hele familie komt uit Rotterdam. Maar ik ben geboren in Breda. Mijn vader is ook kunstenaar én stedenbouwkundige. Samen met hem heb ik de vlucht gemaakt. Heel bijzonder. Hoogdekker We zaten in een hoogdekker, een vliegtuigje waarbij je makkelijker onder de vleugels door kan fotograferen. Helaas mocht ik geen camera aan de buitenkant van het vliegtuig hangen, dan waren de beelden denk ik nog mooier geweest, maar het was dan ook niet echt de bedoeling om een filmpje te maken."

Het plan was namelijk vooral foto's te maken. ,,En dat heb ik ook volop kunnen doen. De beelden vond ik uiteindelijk zo leuk dat ik er dit filmpje van heb gemaakt. Rotterdam Centraal vind ik echt een architectonisch hoogstandje. Wat een verschil met de stationsbuurt in Breda! Maar ook het vliegen over de Kuip en de Kop van Zuid was heel indrukwekkend." Paul Hermans maakt vaker filmpjes en foto's van de stad.

Op de vraag of hij dan niet liever in 010 wil komen wonen reageert hij lachend: ,,Ach, wie weet."

(Reageren is niet meer mogelijk op dit artikel)

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
81 stemmen