Volledig scherm
Na de officiële opening maken kinderen meteen gretig gebruik van de nieuwe klimtoestellen bij Kids Wonderland. foto rené schotanus/pix4profs

Kids Wonderland in Molenschot is klaar voor de toekomst

MOLENSCHOT - Met de komst van een grote buitenspeelplaats moet Kids Wonderland in Molenschot de concurrentiestrijd met andere speelparadijzen de komende tijd weer vol vertrouwen aankunnen. Het kinderspeelpaleis op camping Linberg Park in Molenschot hoopt dankzij de uitbreiding jaarlijks tot honderdduizend bezoekers te kunnen trekken.

Sinds zaterdag heeft Kids Wonderland er buiten 4.000 vierkante meter speelterrein bij. "Om je bezoekers te houden en nieuwe aan te trekken, moet je echt wat te bieden hebben", stelt eigenaar Jaap van den Berg. De geboren Hagenaar is sinds 1986 eigenaar van Linberg Park; zijn ouders begonnen de camping in 1972.

De hal waarin Kids Wonderland nu zit, was ooit een tennis- en bowlinghal. De afgelopen jaren bouwde Van den Berg het complex om tot een omvangrijk indoorspeelpaleis, in een periode waarin zulke speelparadijzen overal als paddestoelen uit de grond schoten. Hoe zorg je dan dat je opvalt?

Van den Berg: "We onderscheiden ons door de Eftelingachtige uitstraling. In totaal heb ik in vijf jaar tijd 6 miljoen euro geïnvesteerd, waarvan vijf ton alleen al in decoratie."

Dat maakt het veel aantrekkelijker, zegt de eigenaar. "Niet alleen voor de kinderen, ook voor de ouders en opa's en oma's. Om het hier voor die laatsten nog aantrekkelijker te maken, openen we in het voorjaar een Japanse tuin. Dat wordt echt een rustpunt op het park."

Grote trekker op het nieuwe buitenterrein is een reusachtig groot schip, liefst 23 meter lang en 10 meter hoog. De kids kunnen er naar hartenlust in klimmen en klauteren.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
772 stemmen