Volledig scherm
Aan de iconische status van het 'Esso-gebouw' verandert niets, ook niet nu het omgedoopt is tot Bond Park. © foto’s Joyce van Belkom/het fotoburo

Keyence naar BondPark; bedrijvencomplex nu bijna vol

BREDA - Het bedrijvencomplex BondPark aan de zuidelijke rondweg in Breda is inmiddels voor 95 procent verhuurd. De laatste nieuwe huurder die zijn oog op BondPark heeft laten vallen, is Keyence.

Dit Japanse bedrijf, dat onder meer meetapparatuur maakt, wil zijn Nederlandse hoofdkantoor van Eindhoven naar Breda verplaatsen.

Een woordvoerder van Keyence wil de komst naar Breda nog niet officeel bevestigen, maar zegt wel dat Bond Park een serieuze optie is. Er zouden circa 25 mensen voor Keyence gaan werken in Breda.

Vanaf volgen jaar werken er ruim zeshonderd mensen in BondPark, verwacht Maurice Vermeulen, commercieel verantwoordelijke van Bond Park. "De verhuur gaat voortvarend. Het grootste kantoor wat we nog kunnen aanbieden omvat zo'n tweehonderd vierkante meter."

Een aantal bedrijven waar huurcontracten mee gesloten is, trekt pas begin 2017 in het Bond Park. Het gaat daarbij met name om ZEISS en Janssen.

Het grootste deel van het complex wordt nog steeds door olieconcern Esso gehuurd.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
103 stemmen