Volledig scherm

Ketting van hals vrouw (83) getrokken: duo vlucht via A16 naar België

GORINCHEM/BREDA - Twee Roemeense mannen van 32 en 34 jaar zijn zondagmiddag in België aangehouden nadat zij met een babbeltruc een ketting hadden gestolen van een 83-jarige vrouw in Gorinchem. Het duo was via de A16 bij Hazeldonk naar België gevlucht.

Het slachtoffer was zondagochtend haar afval aan het weggooien toen ze werd aangesproken door één van de mannen. De andere man wachtte in de auto. Op een onbewaakt ogenblik trok de man de ketting van de hals van de vrouw, stapte in de auto en ging er met zijn kompaan vandoor.

De politie probeerde de mannen te stoppen op snelweg A15. De mannen negeerden het stopsein echter en gingen er op hoge snelheid vandoor. De agenten startten hierop de achtervolging, maar verloren de auto uit het oog.

Een politiehelikopter wist de mannen echter vanuit de lucht te volgen en zag hoe de twee Roemenen via de A16 de Belgische grens overstaken.

De Belgische politie wist het duo uiteindelijk te stoppen en heeft de mannen aangehouden. De twee zijn meegenomen naar het bureau en worden ergens in de komende week naar Nederland overgebracht. De Rotterdamse politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
12:30
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
FC TwenteTWE
away logo
home logo VVV-VenloVVV
14:30
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AZAZ
16:45
ExcelsiorEXC
away logo

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
848 stemmen