Achilles-atleet Kees Lazeroms won in 2015 onder warme omstandigheden de Kermisloop in Heerle.
Volledig scherm
Achilles-atleet Kees Lazeroms won in 2015 onder warme omstandigheden de Kermisloop in Heerle. © Christian Keijsers/het fotoburo

Kermisloop en wielerronde van Heerle in de problemen

HEERLE - De organisaties van de kermisloop en de wielerronde van Heerle kampen met een tekort aan bestuursleden en vrijwilligers. Bij beide verenigingen vertrekken dit jaar twee bestuursleden en blijven er te weinig mensen over om alles te organiseren.

De zoektocht naar nieuwe aanwas leverde tot nu toe niets op. De organisaties van Heerl'k Kerst en Heerl'k Halloween kampen met hetzelfde probleem.

Dit jaar is het nog gelukt om de organisatie van de 20e Herelse wielerronde en de 15e Kermis-loop rond te krijgen. Maar voor 2017 staat er tot nu toe niets op de planning en dus trekt de evenementeorganisatie, Stichting Heerl'k, aan de bel. "Er is geen plan B en dus moeten we snel nieuwe leden zien te vinden. Onze groep bestaat ook uit slechts vijf bestuursleden en wij hebben onze handen al vol aan alle andere activiteiten. Ondanks dat we allemaal samenwerken, zijn er te weinig vrijwilligers. Mensen zeggen helaas altijd dat ze te druk zijn en geen tijd hebben. Zonde, want hierdoor verdwijnen langzamerhand alle evenementen uit het dorp", aldus Ruben Koevoet, bestuurlid Stichting Heerl'k.

Om mensen warm te krijgen toch deel te nemen aan het organiseren van deze evenementen houdt Stichting Heerl'k samen met beide sportorganisaties donderdag een informatieavond in De Schalm, in Heerle. Deze avond vertellen ze wat de verschillende bestuursfuncties inhouden. Vanaf 20.00 uur kunnen mensen binnenlopen voor informatie.

"We hopen dat dorpsgenoten in actie komen, zodat we onze Herelse feesten behouden. Deze avond kunnen ze zich ook aanmelden als vrijwilliger. Al is het eenmalig, met ieder uurtje dat mensen kunnen missen zijn we al geholpen", zegt Koevoet.

www.heerlkheerle.nl

Poll

Ik ben bang dat ik door de coronacrisis mijn baan verlies.

Ik ben bang dat ik door de coronacrisis mijn baan verlies.

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
271 stemmen