Volledig scherm
© Peter van Trijen/Pix4Profs

Kees de Neve vreest verwaarlozing jachthaven Steenbergen

STEENBERGEN - Kees de Neve respecteert het wel, het besluit van de wethouder om het beheer van de jachthaven uit handen te geven. Maar hij wil er niet op aangekeken worden als de jachthaven straks wordt verwaarloosd. Daarom heeft hij uit voorzorg een brief naar de raadsleden van de gemeente Steenbergen verstuurd. „Ik wil voorkomen dat mensen straks zeggen: ze maken er een potje van. Als ze vinden dat het er niet goed uitziet, dan moeten ze niet bij ons zijn.”

Van 2013 tot 2015 heeft de familie De Neve, van jachthaven De Schapenput in De Heen, de Steenbergse haven beheerd. De haven is in die tijd tot leven gekomen, zegt de havenbaas. Vanaf nu exploiteren ze de haven wel, maar hoeven ze het niet te beheren. Dat betekent dat ze zich niet meer zullen bekommeren om de omgeving van de haven. „We vinden wel dat het nodig is, maar we moeten er dan ook voor betaald krijgen”, aldus De Neve.

Het beheer van de openbare ruimte zal voortaan gebeuren door medewerkers van de Stichting Samen Werken, die zich inzet voor kansarmen. Het gaat om mensen die moeten reïntegreren, legt wethouder Cors Zijlmans uit. „Uit sociaal oogpunt wil ik het nu op deze manier proberen. Ik vind het belangrijk dat deze mensen ook aan het werk kunnen.”
Het is in goed overleg gegaan, benadrukken zowel De Neve als Zijlmans. Maar De Neve is bang dat de haven zal verwaarlozen. De eerste tekenen daarvoor zijn nu al zichtbaar, zegt hij. „Schoonmaken is een continu proces, dat doe je niet op schema.”

Lees vrijdag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo SS LazioLAZ
40'
0-1
VitesseVIT
away logo

poll

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

  • Eens (28%)
  • Oneens (72%)
1002 stemmen