Volledig scherm
De KBO is verhuisd van het VES-terrein naar de oude school De Vossenberg. De voormalige VWO-mediatheek wordt nu gebruikt als biljartzaal. © Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs

KBO verhuisd naar De Vossenberg 'Een glas stoot je hier niet snel om.'

OUDENBOSCH -  "Ook hier moeten we binnen nu en drie jaar weg, maar voorlopig hebben we met De Vossenberg een uitstekende accommodatie." Woorden van KBO-voorzitter Jan Lindenhof, die vorig jaar nog onaangenaam verrast werd met de mededeling het voormalige sportcomplex van VES te moeten verlaten. 

"Maar toen wisten we nog niet dat we hier terecht konden. Eerlijk is braaf: we gaan er heus op vooruit. Halderberge had indertijd nog al haast, omdat het reïntegratieproject Werk Voorop in onze kantine moest landen. Maar dat hebben ze ruimschoots gecompenseerd: de gemeente bood langs alle kanten de helpende hand bij het verhuizen."

Lindenhof laat de verschillende ruimtes zien waar de 900 leden tellende ouderenbond gebruik van kan maken. In de toneel- en filmzaal huist deze middag het repair-café. Ouderen met een falende tablet of kapotte stofzuiger kunnen aankloppen bij technisch onderlegde leeftijdsgenoten. "Op andere dagen zijn hier bingo's of leggen we een kaartje."

In de vroegere mediatheek staan drie wedstrijdbiljarts opgesteld. Ze vallen haast in het niet in de grote zaal. Lindenhof lacht: "We hebben maar een derde biljart aangeschaft, daar was de ruimte wel naar. Achterin richten we nog een bar in."

In 2019 vindt de KBO waarschijnlijk in de buurt van de Saint Louis-kapel een definitieve bestemming.

"Zo ver kijken we niet vooruit. Eerst geven de ingebruikname hier een officieel tintje. Waarschijnlijk in oktober."

Lees zaterdag veel meer in BN DeStem

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
495 stemmen