Volledig scherm
© Peter van Trijen / Pix4Profs

Kappersechtpaar Buijsen uit Kruisland na 45 jaar met pensioen

KRUISLAND - Jeanne en Cees Buijsen-Baselier zouden zaterdag op hun kleinkinderen passen. Opa had de aardappelen voor de frietjes al geschild. Maar zover kwam het niet. Dochters Evelyne en Pamela hadden in de Commerce een groot verrassingsfeest georganiseerd ter ere van het aanstaande pensioen van het stel, dat respectievelijk 45 en 40 jaar in het vak zit.

Jeanne (66) begon al op 19-jarige leeftijd haar eigen dameskapsalon, naast de herenkapsalon van haar vader, bijgenaam 'de Jas'. ,,Na mijn opleiding kon ik in Rotterdam aan de slag als docent. Maar dat wilde mijn vader niet. Jeanneke moest in het dorp blijven. Ik ben de jongste van zes, mijn vader was beretrots dat ik een eigen zaak begon.''

Roosendaler Cees, opgeleid als servicemonteur, liet zich omscholen tot herenkapper na zijn huwelijk. Hij nam de herenkapsalon van Jeanne's vader over en zo ontstond Haarstudio Jean-Pierre, van Jeanne én Pierre. ,,Mijn tweede doopnaam'', zegt Cees. Het stel gaat nu geleidelijk met pensioen en laat de zaak in vertrouwde handen achter bij dochter Evelyne.

De kapsalon is sinds zaterdag omgetoverd tot een bloemenzee. Daar staat ook de gipsafdruk van hun handen, mét kappersschaar, die hun dochters lieten maken. ,,De handen die veertig jaar het werk gedaan hebben'', peinst Jeanne.

Familie en vrienden en veel klanten van Haarstudio Jean-Pierre stonden tot buiten in de rij om het kappersechtpaar de lof toe te zwaaien. ,,Daar zie je toch wel de betrokkenheid van onze klanten aan af'', zegt Cees trots. Jeanne: ,,Jullie bieden stadse kwaliteit met een dorpse mentaliteit, zei een klant pas tegen me. Zo mooi had ik het niet kunnen zeggen, maar dat is precies wat wij altijd uit hebben willen stralen.''

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
91 stemmen