Volledig scherm

Kandiaat-koper De Klokkenberg haakt alsnog af

BREDA - De verkoop van landgoed en voormalig (hart)ziekenhuis De Klokkenberg in Breda is afgeketst. De koper heeft zich teruggetrokken. Half maart praat de gemeente met de eigenaar over de toekomst van het Rijksmonument. B en W willen dat het plan voor een zorgdorp volgens afspraak doorgaat.

Vastgoedadviseur Fakton heeft tevergeefs geprobeerd het 43 hectare grote landgoed te verkopen. Er was een koper, maar die haakte vorige week af na maandenlang overleg.

Dat zegt Jurre Blauw van Fakton, dat de verkoop van het Rijksmonument en het 43 hectare grote landgoed namens eigenaar Vitalis uit Eindhoven begeleidde.

Blauw wil geen nadere toelichting geven. "Dat hebben we zo afgesproken", houdt hij het kort.

Lees dinsdag meer in Bn DeStem

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
696 stemmen