Volledig scherm

Kamerlid CDA maakt zich zorgen over sluipverkeer in Chaam

CHAAM - Tweede Kamerlid Martijn van Helvert van het CDA maakt zich zorgen om sluipverkeer van vrachtwagens, met name via Chaam. De parlementariër heeft de kwestie aan de orde gesteld in het Beneluxparlement en heeft ook vragen gesteld aan de minister van Infrastructuur en Milieu.

Veel vrachtwagenchauffeurs kiezen sluiproutes sinds de invoering van de nieuwe tol in België doorgevoerd is. Zij rijden niet alleen veel meer over de A5 en A58 maar dus ook via Chaam. Van Helvert verwijst bij zijn vragen naar een verhaal dat Omroep Brabant hierover gebracht heeft. Van Halvert wil van de minister weten of de verhalen over het gebruik van sluiproutes om de tolheffing te vermijden bekend zijn, of de omvang daarvan bekend is en waar knelpunten zitten.

Onverkwikkelijk
Mocht dat niet bekend zijn dan vraagt de CDA'er daar onderzoek naar te doen. Ook wil hij dat er snel overleg komt met de Belgen over het voorkomen van overlast. Tenslotte meldt Van Helvert dat bewoners van de grensstreek het onverkwikkelijk vinden dat veel vrachtwagens over de grens tanken omdat daar de diesel goedkoper is en vervolgens over Nederlandse wegen rijden omdat hier geen tol geheven wordt.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
570 stemmen