Volledig scherm
© ThinkStock

Kalashnikov in de auto: 18 maanden cel geëist

BREDA -Onderweg van Breda naar Rotterdam werd hij aangehouden in een geleende auto. De 32-jarige man uit Deventer bleek achter zijn broekriem een pistool te hebben. En op de achterbank lag een tas met een Kalashnikov.

De auto werd op 9 augustus bij Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden, nadat de politie melding had gekregen van een overval. Maar met die overval had de verdachte niets te maken.
Van de Kalashnikov zegt hij niets te weten. Die zat al in de tas toen hij de dag tevoren de auto leende. Zijn advocaat stelt dan ook dat hem het dat wapenbezit niet kan worden verweten. De eigenaar van de auto is niet verhoord. Er is ook geen dna-onderzoek gedaan, aldus de raadsman.

De verdachte zegt dat hij een pistool heeft, omdat hij ‘een nogal ruig leven heeft gehad’. Hij is lid geweest van Satudarah en nagenoeg zijn hele familie zit bij de motorclub. Hij wil breken met zijn verleden, heeft werk en woont samen. ,,Ik wil niet dat iemand mij nog zegt hoe ik moet leven. Maar ik weet niet wie of wat er nog op de loer ligt. Daarom had ik een pistool bij me, maar dat was natuurlijk stom.”
De officier vindt het raar dat hij niet in de tas heeft gekeken en nog vreemder dat zijn maat een auto uitleent met een wapen op de achterbank. Ze eist 18 maanden onvoorwaardelijk met aftrek van het voorarrest. Uitspraak: 14 november.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1044 stemmen