Volledig scherm
Peter Winnen, Frank Lammers en Rini Wagtmans tijdens de vorige sessies. foto YouTube

JW Roy waagt zich aan De Sint Willebrord Sessies II: Lance, de rock-opera (video)

SINT WILLEBRORD - Muzikant en wielerfan JW Roy werkt aan deel 2 van de veelgeprezen wieler-cd 'De Sint Willebrord Sessies'. Het moet een rock-opera worden over 'the rise and fall' van Lance Armstrong.

Het eerste deel van De Sint Willebrord Sessies, in 2012 opgenomen in de werkplaats van Hubert van Hooijdonk in Sint Willebrord, was een doorslaand succes.

Onder meer Guus Meeuwis, Frank Lammers, Alex Roeka, Gerard van Maasakkers, Freek de Jonge, Guido Belcanto, De Kift en Peter Winnen droegen bij aan de cd met liederen over de heroïek van het wielrennen.

Deel 2
Onder de mensen die voor deel 2 al hebben toegezegd zijn Lea Kliphuis, Guus Meeuwis, Alex Roeka, Frank Lammers en (ex-)wielrenners Peter Winnen, Rob Harmeling en Addy Engels.

De band staat onder leiding van JW Roy, met verder musici als Cok van Vuren, Reijer Zwart, Jan Hautekiet en Jeroen Kleijn.

Engels
In plaats van Nederlandstalig wordt de plaat nu Engelstalig. Er komt ook een boek bij. Jan Willem Roy: "Alles wordt anders, omdat de vorige sessie gewoonweg niet te evenaren valt, op geen enkel punt. Maar het wordt geweldig. Eric Corton is de verteller, Bert Wagendorp schrijft teksten voor de songs over 'the rise and fall' van Lance Armstrong. Een Griekse mythe van deze tijd."

Opnames

De opnames zijn in oktober in theater Walhalla in Rotterdam Katendrecht. De plaat zal wederom uitkomen op Excelsior Recordings.

De netto-opbrengst wordt via Tour for Life geschonken aan de Daniel den Hoed Stichting voor de financiering van kankeronderzoek.

Net als deel 1 is de opvolger een fundraisingsproject 

Bekijk de video uit de vorige sessies: 

Kampioenen, de eerste single van het album 'De Sint Willebrord Sessies Vol. 1: Sporthuis Hubert', waarop veertien liedjes over De Koers, opgenomen onder leiding van JW Roy met bijdragen van Freek de Jonge, Guido Belcanto, Alex Roeka, Guus Meeuwis, Tim Krabbé, Joost Prinsen & Frank Lammers, Peter Winnen, Rick de Leeuw, Sam Valkenborgh, Ivo Victoria, Gerard van Maasakkers en De Kift. Alle opbrengsten van het album gaan naar Artsen Zonder Grenzen.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
563 stemmen