Volledig scherm
© Thinkstock

Justitie wil drugsdealers uit Roosendaal lange tijd achter tralies

ROOSENDAAL/BREDA - Justitie wil dat een groep drugsdealers uit Roosendaal en omgeving lange tijd achter tralies verdwijnt. Tegen drie verdachten, die afzonderlijk van elkaar opereerden, werd gisteren tot achttien maanden cel geëist in de rechtbank van Breda.

De vriendin van een van hen hoorde een werkstraf tegen zich eisen voor medeplichtigheid. Het gaat om drie mannen uit Roosendaal, Bergen op Zoom en Oudenbosch. Ze handelden vooral in cocaïne en een enkele keer ook in hennep. De politie kwam de verdachten op het spoor door onderzoek van het zogeheten Joint Investigation Team. Daarin werkt justitie samen met collega’s uit België in de strijd tegen drugshandel in het grensgebied. Op internationale handel staat doorgaans een hogere straf dan op ‘gewone’ drugshandel. Maar er kan niet in alle gevallen worden bewezen dat de verdachten bewust de grens over gingen. De verdachten waren allen actief in een periode tussen 2012 en 2014 en handelden op een vergelijkbare manier. Ze wachtten telefoontjes af van gebruikers en brachten vervolgens een paar gram coke naar een afgesproken plek. De drie werden gepakt na verklaringen van gebruikers. Zij wezen bij de politie steeds een van de drie aan als hun dealer. Afhankelijk van hun verklaringen en de periode waarin de cocaïne werd gedeald, eiste officier van justitie Gunnar van der Hofstede gisteren tussen de tien en achttien maanden cel tegen de drie mannen.

De vriendin van een van hen wist volgens het OM van de handel van haar vriend. Ook zou ze een aantal keer mee zijn geweest toen hij drugs dealde. Zij zou daarom een werkstraf van honderd uur moeten verrichten; met daar bovenop een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Uitspraak over twee weken.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
49'
0-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
19:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
19:45
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
20:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
656 stemmen