Volledig scherm

Juryrapport bloemencorso Zundert: 'Kritisch op de variatie in de ontwerpen'

ZUNDERT - Ze vraagt om 'meer diepgang en meer experiment in de ontwerpen'. Dat staat in het juryrapport over het bloemencorso 2016 dat deze week is verschenen. De jury is kritisch op de variatie in de ontwerpen. 

"De wagens zijn groot(s) en monumentaal, echte vernieuwers moeten we met een zaklicht zoeken." Ook geeft ze aan dat de terugkeer van vele dieren in het Zundertse corso aanvoelt als een teruggang in de tijd. "Naar ons idee is tot 2016 het dierenrijk als inspiratiebron flink teruggedrongen.

Maar in het corso van dit jaar tellen we toch weer elf verbeeldingen van dieren (inclusief de twee draken)", meent de jury.

Ze vindt niet dat de kwaliteit van de wagens slecht is. "Nee, iedere wagen verdient applaus en waardering. We genieten van de kwaliteit, van het enthousiasme waarmee alles gemaakt is en van de puike afwerking. Maar in de variatie van ontwerpen hebben we beter gezien", zo luidt het oordeel.

Positief is de aandacht die is besteed aan de afwerking van de wagens. "Complete missers op dit gebied en wagens die uit tijdsnood mager zijn afgewerkt, zien we dit jaar niet."

Lees dinsdag meer over het niveau van het corso in BN DeStem

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1005 stemmen