Volledig scherm
De Jumbo gaat vanaf zaterdag dicht en gaat op 7 december weer open. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Jumbo Oud Gastel mist sinterklaasperiode, maar pakt met kerst groots uit

OUD GASTEL - Pepernoten en chocoladeletters zijn nog tot zaterdagmiddag 13.00 uur te koop in de Gastelse Jumbo-supermarkt.

Daarna gaat de winkel dicht om pas op 7 december weer open te gaan. Het ondernemerspaar Sebastian Frik en Diana Frik-Broos kreeg in de zomer eindelijk groen licht om hun supermarkt uit te breiden. Daar ging een langdurig conflict met een buurtbewoner over parkeervakken en te kappen bomen aan vooraf.

Sebastian en Diana kijken er liever niet meer op terug. "Natuurlijk was het prettiger geweest om in de zomervakantie te kunnen verbouwen", zegt Sebastian, "Maar we staan er positief in. De feestmaand is nog niet voorbij als we op 7 december heropenen.

Het is de tweede feestelijke opening binnen een jaar. Eerst van C1000-rood naar Jumbo-geel en nu met de winkelformule, waar Gastel aan toe is. Met een winkel die dan een complete metamorfose heeft ondergaan. Bijna 1000 vierkante meter verkoopvloeroppervlakte en een nieuwe entree aan de achterkant vlakbij het vernieuwde parkeerterrein."

Zodra zaterdag de laatste klant met boodschappen is vertrokken begint de ontmanteling van de supermarkt aan de Dorpsstraat. Diana: "Een groot aantal producten wordt verdeeld onder Jumbo's in de regio, wat verder nog overblijft gaat naar de voedselbank."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1041 stemmen