Volledig scherm
© ANP

Jordi Fens uit Zevenbergen 'slachtoffer' van enorme populariteit Noord-Ierse voetballer Will Grigg

ZEVENBERGEN - Hij heeft nog geen minuut gespeeld op het EK, maar Will Grigg is al wel de meest besproken -of beter gezegd, meest bezongen- speler van het Europese voetbalkampioenschap. De Noord-Ierse voetballer is uitgegroeid tot een cultheld en dat heeft onbedoeld ook gevolgen voor Jordi Fens uit Zevenbergen.

De hype rond de anonieme voetballer begon een aantal maanden geleden. Sean Kennedy, fan van Griggs club Wigan Athletic, plaatste een loflied op YouTube op klanken van de dance-klassieker Freed from Desire met een aangepaste tekst: 'Will Grigg's on fire, your defence is terrified!'. Het lied werd een regelrechte hit bij de club en Kennedy hield een gratis seizoenskaart over aan zijn actie.

Het nummer werd ook snel opgepakt door de Noord-Ierse fans. Door hun aanwezigheid op het EK is heel Europa bekend geworden met de voetballer uit de derde Engelse divisie. Inmiddels wordt het nummer door fans van allerlei landen ingezet en is het een grote internethit.

Woordgrap
Het viral gaan van het liedje heeft Jordi Fens uit Zevenbergen inmiddels ook gemerkt. Door een ander internetfenomeen wordt hij dagelijks benaderd op Facebook vanwege Will Grigg. Op social media worden mensen geregeld 'slachtoffer' van flauwe woordgrappen. Deze keer is de 32-jarige Zevenberger de klos, zijn naam past namelijk perfect in de tekst: 'Will Grigg's on fire, Jordi Fens is terrified!

Fens' facebookpagina is op Dumpert.nl geplaatst en is daar al meer dan 300.000 keer bekeken. Fens zegt louter positieve reacties te krijgen: "Ik heb een eigen bedrijf, Fens Bouw, dus ik vind het wel mooie reclame.''

Ook via Facebook krijgt hij veel reacties. In het begin snapte hij ziet zo goed wat er allemaal aan de hand was, totdat het kwartje viel met 'your defence' uit het lied over de Noord-Ierse cultspits.

Fan van het Noord-Ierse elftal is Fens niet geworden door alle aandacht: "Dat is het mooie, ik hou helemaal niet van voetbal."

Leuk detail. Nog iemand heeft 'last' van de hype rond Will Grigg's: Terre Fijt.

Amazing Scenes N.Ireland Fans singing WILL GRIGG'S ON FIRE🔥🔥 Germany vs Northern Ireland EURO2016

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
850 stemmen